'Manchester United voert 'progressed discussions' over Lille-parel van 78 miljoen'

'Manchester United voert 'progressed discussions' over Lille-parel van 78 miljoen'

21-07-2019 16:21 Laatste update: 18:42
41

Manchester United maakt serieus werk van de komst van Nicolas Pépé, meldt The Times zondagmiddag. Volgens de Britse kwaliteitskrant hebben The Mancunians al 'progressed discussions' gevoerd met Lille, de huidige werkgever van de Ivoriaan.

De 24-jarige Pépé heeft een topseizoen achter de rug: mede dankzij 22 Ligue 1-goals en elf assists van de vleugelaanvaller wist Lille zich verrassend te kwalificeren voor de Champions League. Dit is bij met name de Premier League-top niet onopgemerkt gebleven. Volgens The Times hebben Arsenal, Everton en Liverpool alle drie de clubs interesse, maar heeft Manchester United besloten om door te drukken.

Pépé beschikt nog over een contract tot 2022 en de vraagprijs van Lille is fors: de runner-up van het vorige Ligue 1-seizoen wil meer dan 78 miljoen euro incasseren voor zijn sterspeler. Of Manchester United dit bedrag op tafel kan leggen, moet nog blijken: de club betaalde al 55 miljoen voor Aaron Wan-Bissaka en lijkt binnenkort ook een monstercontract aan David De Gea voor te gaan leggen. Mogelijk kunnen The Red Devils nieuwe inkomstenbronnen aanboren met een verkoop van Paul Pogba.