De Boer wint topper in Major League Soccer en kan opgelucht ademhalen

22-07-2019 07:11
28

Het Atlanta United van Frank de Boer heeft op de valreep de tweede plaats overgenomen in de Major League Soccer. De topper tegen DC United, dat voor de wedstrijd nog tweede stond, werd na een spannend slotstuk met 2-0 verslagen.

De Boer kon de overwinning goed gebruiken, want Atlanta presteerde de afgelopen weken zeer wisselvallig. De club verspeelde regelmatig punten en van Chicago Fire werd zelfs kansloos met 5-1 verloren. Donderdag won Atlanta met 5-0 van Houston Dynamo, waardoor de weg naar boven weer werd ingezet.

Atlanta begon goed tegen DC United, dat Wayne Rooney vanwege een blessure moest missen, en kreeg in het eerste half uur kans na kans. Helemaal kansloos was United echter niet, want doelman Brad Guzan moest een aantal keren reddend optreden bij gevaarlijke momenten van Steven Birnbaum en Lucas Rodríguez.

Atlanta kreeg twintig minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Josef Martinez versierde een penalty en ging zelf achter de bal staan. De Venezolaan schoot echter over na een zeer merkwaardige aanloop, waardoor Atlanta naar de zege leek te kunnen fluiten. Veel kansen kreeg de ploeg van De Boer in de tweede helft namelijk niet.

In de slotfase zou alles goedkomen. Gonzalo Nicolás Martínez (beter bekend als Pity) zorgde een minuut voor tijd voor de openingstreffer na een voorzet op rechts. In de blessuretijd maakte Martinez, die de strafschop miste, er ook nog 2-0 van.

Atlanta staat met 36 punten op de tweede plek in de Major League Soccer en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan DC. Philadelphia Union staat met 39 punten eerste.