Van Bommel: Dan denkt iedereen dat ik weer op de vierde man aan het zeiken ben

Van Bommel: "Dan denkt iedereen dat ik weer op de vierde man aan het zeiken ben"

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 08:11ma 22-07-2019 om 08:11

Mark van Bommel blijft ook volgend seizoen gesprekjes met de vierde man voeren. De trainer van PSV werd het afgelopen jaar bekritiseerd omdat hij de arbitrage met zijn houding zou willen beïnvloeden. Dat is niet het idee van Van Bommel, zegt hij zelf.

Van Bommel zocht met name in het begin van het seizoen veel contact met de vierde man. Wanneer er een beslissing genomen werd waar hij het niet mee eens was, stond hij op en meldde hij zich. Dat kon niet iedereen waarderen, maar Van Bommel vindt het onschuldig.

"Ik heb altijd gesproken met de vierde official of de grensrechter. Het zijn geen gesprekken waarin ik ze uitscheld", zegt Van Bommel tegen de NOS. "Integendeel, ik vraag gewoon even hoe hij het ziet. Is dat nou geen achterbal? Vanaf hier zie ik dat. Waarom vind jij dat? Soms krijg ik gelijk, maar hij kan de scheidsrechter niet helpen omdat die dichter op de situatie staat."

Van Bommel vindt dat hij wat tegen de arbitrage mag zeggen wanneer iets hem niet bevalt. "Ik vind daar iets van. Dan zeg ik dat tegen hem. Dat moet ik niet altijd doen. Ik heb soms heel leuke gesprekken, hoor. Soms gaat het over een bal die aankomt. Dan zeg ik: aardige aanname. Dan denkt iedereen dat ik weer op de vierde man aan het zeiken ben."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws