Zeefuik speelt rol bij afgeketste FC Groningen-transfer: Zegt iets over hem

Zeefuik speelt rol bij afgeketste FC Groningen-transfer: "Zegt iets over hem"

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 09:37ma 22-07-2019 om 09:37

Deyovaisio Zeefuik blijkt een rol te hebben gespeeld in de afgeketste transfer van Glenn Bijl naar FC Groningen. Bijl kreeg via vrienden en familie te horen dat Zeefuik 'zo goed als zeker' zou vertrekken bij De Trots van het Noorden, waardoor hij zijn rol als rechtsback over zou kunnen nemen. Hij speelt bij Emmen op het middenveld, maar wilde alsnog graag naar Groningen.

Bijl besloot alles op alles te zetten om naar Groningen te gaan toen hij hoorde dat Zeefuik waarschijnlijk zou vertrekken. Hij spande zelfs een arbitragezaak aan. "Ik hoorde via vrienden en kennissen dat Deyo Zeefuik zo goed als zeker zou vertrekken. Dat was voor mij reden om alles op alles te zetten", zei Bijl twee weken geleden tegenover het Dagblad van het Noorden.

Zeefuik kan er wel om lachen. "Hij wilde niet komen als ik zou blijven en dat zegt iets over hem", zegt Zeefuik tegen de Leeuwarder Courant. "Dat hij bang is om de concurrentiestrijd aan te gaan. Maar ik ben nog steeds hier. Er is niets concreets voorbij gekomen."

De transfer van Bijl kwam er zoals bekend dus niet. Hij tekende in Emmen een nieuw contract tot 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws