B-ploeg van Ajax haalt uit in Epe en wint met grote cijfers van Grieken

22-07-2019 15:53 Laatste update: 16:19
142

Ajax heeft maandagmiddag met grote cijfers van het Griekse OFI gewonnen. In Epe werd het 6-2 voor de kampioen van Nederland. Klaas-Jan Huntelaar en Dani de Wit tekenden allebei voor twee doelpunten.

Met een elftal vol reserves begon trainer Erik ten Hag aan het oefenduel met OFI. De tegenstander eindigde afgelopen seizoen op de dertiende plek in de Griekse competitie. Al in de vierde minuut opende aanvoerder Huntelaar met een fraaie stift de score. Lisandro Semedo maakte gelijk, waarna Dani de Wit op aangeven van Zakaria Labyad voor de 2-1 tekende. Dat was ook de ruststand.

Na iets minder dan een uur spelen kwam OFI op 2-2. Lang konden de Grieken niet van het doelpunt genieten. Amper één minuut later scoorde Kik Pierie. Via opnieuw Huntelaar en De Wit werd het binnen mum van tijd 5-2. Een mooie vrije trap van Lasse Schöne leverde de eindstand op. Siem de Jong, Jurgen Ekkelenkamp en Jurriën Timber vielen geblesseerd uit tijdens de wedstrijd.

Om 19.00 uur komt Ajax opnieuw in actie. Panathinaikos - wederom een Griekse ploeg dus - is de opponent in het Olympisch Stadion.

Opstelling Ajax: Kotarski, Timber, Magallán, Botman, Pierie, Schöne, Ekkelenkamp, De Wit, Labyad, Huntelaar en Lang