Update: Voorlopig geen Open Dag Ajax: 'Ajax zoekt naar alternatieven'

Update: Voorlopig geen Open Dag Ajax: 'Ajax zoekt naar alternatieven'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 19:57di 23-07-2019 om 19:57

Ajax heeft besloten de open dag af te lasten. De tropische hitte die Nederland deze week teistert is daar schuldig aan. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

De open dag zou donderdag 25 juli worden gehouden. Dat is precies de heetste dag in wat toch al een tropische week belooft te worden. Ajax wil de gezondheid van bezoekers niet in gevaar brengen en heeft besloten de open dag niet door te laten gaan. Dat besluit is genomen na nauw overleg met verschillende overheidsinstanties en de Johan Cruijff ArenA

De temperaturen kunnen in het zuidoosten oplopen tot 40 of 41 graden. Mocht het echt zo warm worden, zou het Nederlandse hitterecord verbroken worden. De verwachting is dat het in Amsterdam tot boven de 35 graden wordt.

De open dag zou plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. De landskampioen gaat  nu op zoek naar een alternatieve datum. Komende zaterdag wacht voor Ajax de eerste wedstrijd om het echie. In de Arena is PSV dan de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Update 23.7 19:57 uur: Ajax maakt via de officiële kanalen bekend dat er voorlopig geen Open Dag plaats zal vinden. Dinsdag is er overleg geweest om spoedig een nieuwe datum te vinden, maar dat is niet gelukt. 

'Dat er op korte termijn geen Ajax Open Dag komt, wil niet zeggen dat er dit seizoen geen speciaal moment voor de supporters wordt gecreëerd. Ajax zoekt samen met de betrokken partijen naar alternatieven', meldt Ajax.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws