Update: 'Huurtransfer is rond, Real-middenvelder komend seizoen bij Arsenal'

Update: 'Huurtransfer is rond, Real-middenvelder komend seizoen bij Arsenal'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 23:14ma 22-07-2019 om 23:14

Laatste update: donderdag 25 juli 2019 om 13:44do 25-07-2019 om 13:44

Dani Ceballos gaat naar Arsenal. Dat is volgens Spaanse en Engelse media zo goed als zeker. Ceballos komt op huurbasis over van Real Madrid en wordt hoogstwaarschijnlijk dinsdag medisch gekeurd en gepresenteerd.

De 23-jarige middenvelder gaat niet met Real mee op trainingskamp, meldt AS. Er ligt in grote lijnen een akkoord tussen Arsenal en De Koninklijke, waardoor de jonge Spanjaard toestemming heeft gekregen om naar Londen af te reizen. Ceballos wilde zich alleen laten verhuren, omdat hij nog altijd hoopt op een doorbraak in Madrid.

Unai Emery heeft naar verluidt een grote rol gespeeld in de aanstaande move van Ceballos naar Engeland. De Spanjaard sprak met hem en zijn familie. Met succes, want Ceballos hakte de knoop door en koos voor Arsenal. Emery gaat van Ceballos een van de bepalende spelers maken, zo klinkt het in Spanje.

Ook Tottenham Hotspur wilde Ceballos hebben. Mauricio Pochettino was dicht bij het aantrekken van de middenvelder en reisde zelfs af naar Spanje voor een gesprek met de speler, tot Arsenal roet in het eten gooide. 

Real betaalde twee seizoenen geleden achttien miljoen euro aan Real Betis voor Ceballos, die nog tot 2023 onder contract staat in Madrid.

Update 23/07, 16:05 uur: Arsenal staat op het punt Real Madrid-middenvelder Dani Ceballos binnen te halen. De Spanjaard is inmiddels aangekomen in Londen, weet Cadena Cope.

Ceballos wordt door De Koninklijke voor een seizoen verhuurd aan The Gunners. Eerder meldde BBC Sport dat Arsenal niks hoeft te betalen voor de huur van Ceballos. In de overeenkomst is ook geen optie tot koop opgenomen. 

Update 25/07, 13:44 uur: Dani Ceballos speelt dit seizoen op huurbasis voor Arsenal. De middenvelder van Real Madrid kwam dinsdag aan in Londen, is medisch gekeurd en heeft zijn handtekening inmiddels al gezet, zo meldt AS. Het Spaanse medium schrijft dat de deal 'binnen enkele uren' officieel naar buiten zal worden gebracht. Het gaat om een verhuur zonder optie tot koop.  

Eerder claimden Spaanse media dat de door Marco Asensio opgelopen zware blessure gevolgen zou kunnen hebben voor de huurdeal. Real Madrid lijkt echter besloten te hebben Ceballos gewoon te verhuren. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws