LIVE-discussie: Frenkie de Jong op de bank, Griezmann in de basis tegen Chelsea

LIVE-discussie: Frenkie de Jong op de bank, Griezmann in de basis tegen Chelsea

23-07-2019 11:34 Laatste update: 11:39
58

Zónder Frenkie de Jong in de basis speelt FC Barcelona dinsdag een oefenwedstrijd tegen Chelsea in Japan, in het kader van de Rakuten Cup. Zomeraanwinst Antoine Griezmann krijgt wél direct een basisplaats van Barça-trainer Ernesto Valverde. 

Spaanse media verwachten dat De Jong, die op de bank zit, tijdens de oefenwedstrijd wel degelijk zijn officieuze debuut gaat maken. Valverde gaat in de rust en tijdens de tweede helft waarschijnlijk veel wisselen. 

De Jong (21) verkaste deze zomer voor 75 miljoen euro van Ajax naar Catalonië. Op zondag 14 juli stond de middenvelder van het Nederlands elftal voor de eerste keer op het trainingsveld bij Barça. Aanstaande zaterdag speelt de kampioen van Spanje in Japan ook nog tegen Vissel Kobe. 

Frank Lampard, de nieuwe manager van Chelsea, kiest voor onder meer Mason Mount (ex-Vitesse) en aanwinst Christian Pulisic. Het duel begint om 12.30 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijd is te zien op Ziggo Sport. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Sergio Busquets, Riqui Puig, Oriol Busquets, Collado, Griezmann en Dembélé

Opstelling Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson, Jorginho, Kovacic, Mount, Pedro, Abraham en Pulisic