De Jong: 'Ik heb veel respect voor hem en ga niet zeggen dat ik zijn plek inneem'

De Jong: 'Ik heb veel respect voor hem en ga niet zeggen dat ik zijn plek inneem'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 18:15za 20-07-2019 om 18:15

Frenkie de Jong krijgt in zijn eerste dagen bij FC Barcelona veel hulp van Sergio Busquets, zo laat hij weten in een groot interview met El Mundo Deportivo. De 22-jarige middenvelder heeft ook regelmatig contact met Ivan Rakitic.

De Kroaat 'waarschuwde' De Jong eerder dat zijn positie al bezet is. "Ik denk dat hij een geweldige speler is en ik heb veel respect voor hem", zegt de Oranje-international. "Hij heeft geweldige dingen bereikt in zijn loopbaan, hij is een voorbeeld voor mij. Ik ga niet zeggen dat ik hier ben om zijn positie in te nemen. Ik wil gewoon spelen, op welke positie maakt niet uit."

"Ik denk dat ik op alle drie de posities op het middenveld kan spelen", vervolgt De Jong, die al wel met trainer Ernesto Valverde om tafel zat, maar nog niet heeft gesproken over zijn positie in het team. "Het liefst speel ik in de as, waar ik veel de bal heb. Hoewel ik ook centraal achterin heb gespeeld, ligt daar niet mijn voorkeur. Het is niet mijn beste positie."

De Jong ontvangt veel steun van zijn nieuwe ploeggenoten. "Alle spelers helpen mij, maar als ik er één uit moet lichten, dan is dat Busquets. Hij helpt mij met veel dingen. Als ik iets wil weten over de club of de stad, staat hij voor me klaar."

Poll

Gaat Frenkie de Jong het redden bij FC Barcelona?

(25173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws