Spaanse media over De Jong-debuut: 'Hij speelde alsof hij nog bij Ajax was'

Spaanse media over De Jong-debuut: 'Hij speelde alsof hij nog bij Ajax was'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 15:19di 23-07-2019 om 15:19

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 15:21di 23-07-2019 om 15:21

In de Spaanse pers is men gematigd tevreden over de eerste minuten van Frenkie de Jong in het shirt van FC Barcelona. De van Ajax overgekomen middenvelder speelde 45 minuten tegen Chelsea en maakte een degelijke indruk.

Sport beoordeelt het optreden van de Oranje-international met een keurige 7. 'Hij toonde zijn kwaliteit en visie op het spel en zorgde voor balans in deze lastige wedstrijd. Hij verdeelde het spel, zette de organisatie neer en was alert bij balverlies', schrijft het medium. 

Mundo Deportivo zag De Jong spelen zoals je van hem mag verwachten. 'Hij speelde alsof hij nog bij Ajax was. Hij was op zoek naar de bal bij de centrale verdedigers. Er was nog niet echt sprake van een connectie, maar dat is logisch.'

'Zorgen voor Busquets'
Het debuut van De Jong wordt zorgwekkend genoemd voor Sergio Busquets, die tegen Chelsea in de fout ging en de 1-0 van de Londenaren inleidde. 'Frenkie de Jong toonde in 45 minuten veel van de kwaliteiten die ertoe leidde dat Barcelona 75 miljoen voor hem betaalde', schrijft Marca. 'Valverde zette hem op '5' en de Nederlander paste zich moeiteloos aan aan een positie waar Busquets de afgelopen jaren niet altijd betrouwbaar is gebleken.'

Toch klinkt er ook een lichte vorm van kritiek. 'In zijn debuut voor Barcelona werd hij neergezet op de manier waarop iedereen hem in de toekomst verwacht: als defensieve spil. De voormalige speler van Ajax nam echter een overdreven voorzichtige rol aan en speelde nauwelijkse een rol in aanvallend opzicht', schrijft AS. Een goede start, maar van een ster als Frenkie verwacht men altijd een beetje meer. Hij verloor geen enkele bal, maar miste alleen een bijzondere pass'.

Poll

Gaat Frenkie de Jong het redden bij FC Barcelona?

(25174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws