Kieft wordt moe van Gutierrez-'gezanik': 'Als hij echt zo geweldig was geweest..'

Kieft wordt moe van Gutierrez-'gezanik': 'Als hij echt zo geweldig was geweest..'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 20:30di 23-07-2019 om 20:30

Mark van Bommel kiest tegen FC Basel voor Erick Gutierrez, zo werd voor de wedstrijd bekend. PSV-fans hebben maandenlang geroepen dat de Mexicaan in de basis hoort, maar Wim Kieft is genuanceerder.

Gutierrez werd met hoge verwachtingen binnengehaald, maar kwam de afgelopen zes maanden nauwelijks in actie. Dat de middenvelder tegen Basel de voorkeur krijgt boven Jorrit Hendrix, is misschien een voorbode. "Ik word een beetje moe van dat gezanik. Als hij echt zo geweldig was geweest had Van Bommel wel voor hem gekozen, denk ik", zegt Kieft over Gutierrez bij Veronica.

"Nu moet hij de kans pakken. Van Bommel had ook voor Hendrix kunnen kiezen, wat hij vorige week deed in de oefenwedstrijden. Met alle respect, maar van Hendrix word je ook niet heel veel wijzer", zegt Kieft.

René van der Gijp hoort het verhaal van Kieft aan en benadrukt de rol van Denzel Dumfries en de inmiddels vertrokken Angelino. "De backs begonnen vorig seizoen waanzinnig. Voorin moesten ze het hebben van de ingevingen van Lozano en Bergwijn. Voor de rest...Hendrix en Rosario maakten één goal. Rosario maakte die mooie goal tegen Internazionale. Daarna heeft hij niet meer op doel geschoten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Gutierrez in de basis?

(1835 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws