PSV-held Malen helemaal door het dolle heen: Het kwam als eerste in me op

PSV-held Malen helemaal door het dolle heen: "Het kwam als eerste in me op"

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 22:16di 23-07-2019 om 22:16

Donyell Malen dacht niet na toen hij de bal in de 93e minuut voor zijn voeten kreeg. Met een hakbal achter het standbeen bezorgde hij PSV de winst tegen FC Basel: 3-2.

PSV was heer en meester, maar kwam toch op een 1-2 achterstand. De gedachten zullen ongetwijfeld terug zijn gegaan naar NK Osijek, dat PSV twee jaar geleden uit de Europa League wist te houden. Uiteindelijk kwam het goed. "We hebben zo hard gevochten en kwamen 1-2 achter", zegt Malen tegen Veronica.

"Het publiek bleef achter ons staan. Dat je hem dan nog kan maken is alleen maar mooi. We speelden bij vlagen goed, maar in de eindfase was het te rommelig. Iedere kans van ze ging erin. Iedereen is op, maar het is wel verdiend als je kan winnen." Malen merkte dat de spelers van Basel zich irritant gedroegen. "Zij gingen vallen en tijdrekken etc.. Ik vond het knap dat we gewoon doorgingen."

Na de 2-2 van Sam Lammers maakte Malen het feestje compleet. "Ik stond op de goede plek. Het kwam als eerste in me op. Het is gewoon mooi", zegt de 'opgeluchte' aanvaller. "De eerste officiële wedstrijd wil je gewoon winnen. Het is Champions League, dus belangrijk."

Poll

Gaat PSV zich plaatsen voor de volgende ronde?

(811 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws