AD: Overmars voert gesprekken, Neres en management 'open voor transfer'

AD: Overmars voert gesprekken, Neres en management 'open voor transfer'

25-07-2019 06:40 Laatste update: 26-07-2019 09:27
225

Een langer verblijf in Amsterdam is 'allerminst zeker' voor David Neres. Het management van de Braziliaanse Ajax-ster staat niet te trappelen om een nieuw contract te signeren en mikt deze zomer juist, zo weet het Algemeen Dagblad, op een transfer. 

De mensen die de zaken van Neres (22) behartigen, zaten woensdag om de tafel met Ajax. Gesproken werd onder meer over een nieuwe, verbeterde verbintenis voor de international van Brazilië. Het management van Neres en de aanvaller zelf spelen met de gedachte om deze zomer een transfer naar het buitenland te maken. 

Ajax zou onlangs een aanbieding van Atlético Madrid hebben afgewezen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigde dat hij een bod had ontvangen op Neres, al vertelde hij daar niet bij welke club bij hem had aangeklopt. Naast Atlético zijn verder onder meer Manchester United, Everton en Paris Saint-Germain gelinkt aan Neres. In januari kon de buitenspeler een lucratieve transfer maken naar China. Ajax weigerde toen mee te werken.

Het AD schrijft donderdag dat het management van Neres een carrièrepad heeft uitgestippeld voor de sterspeler. Deze zomer een volgende transfer maken, past in dat plaatje. 

Het huidige contract van Neres loopt tot medio 2022. Aanstaande maandag staat de Zuid-Amerikaan weer op het trainingsveld in Amsterdam. Na zijn deelname aan de Copa América met Brazilië geniet Neres nog even van vakantie.