De Graafschap moet wachten op De Jong-tonnen uit Sevilla: 'Duurt een paar jaar'

De Graafschap moet wachten op De Jong-tonnen uit Sevilla: 'Duurt een paar jaar'

26-07-2019 09:50 Laatste update: 10:09
61

De Graafschap wordt op korte termijn niet veel wijzer van de transfer van Luuk de Jong. De in Doetinchem opgeleide spits verruilde PSV deze zomer voor Sevilla, waardoor De Superboeren recht hebben op een opleidingsvergoeding.

Van de 12,5 miljoen euro die Sevilla betaalde, gaat vier ton naar De Graafschap. Dit bedrag wordt echter in termijnen betaald, vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp aan de Gelderlander. De Graafschap kan op korte termijn dus niet de transfermarkt op met de tonnen uit Andalusië. "Dat duurt naar verwachting een paar jaar. Dat maakt het ook lastig om te zeggen hoeveel geld we precies kunnen investeren."

De Eredivisie-degradant verkocht ook Delano Burgzorg aan het Italiaanse Spezia, voor ongeveer drie ton. Eén derde van dit bedrag gaat naar de investeerders en één derde wordt aangewend om de gaten in de begroting te dichten als gevolg van de degradatie. De rest kan worden gebruikt voor nieuwe spelers. "Dat is inmiddels voor een deel gedaan, maar er is nog ruimte voor een multifunctionele aanvaller", aldus Ostendorp.

De Graafschap versterkte zich al met de transfervrije Roland Baas, Ralf Seuntjens, Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Jesse Schuurman, PSV-huurling Hidde Jurjus en de van IJsselmeervogels overgekomen Dylan Chiazor. Daar staat het vertrek van dertien spelers tegenover: de Gelderlander sluit niet uit dat smaakmaker Youssef El Jebli zich voor 1 september bij dit gezelschap gaat voegen.