Sevilla blijft maar kopen: gigantische concurrentie voor De Jong en Gudelj

Sevilla blijft maar kopen: gigantische concurrentie voor De Jong en Gudelj

23-07-2019 16:30 Laatste update: 16:43
42

Met Nemanja Gudelj presenteerde Sevilla dinsdag alweer z'n tiende versterking van deze zomer. Bij de nieuwe club van Luuk de Jong kan trainer Julen Lopetegui inmiddels uit twee verschillende elftallen kiezen. En dan wil Sevilla óók nog Steven Bergwijn naar Andalusië halen... 

Met een investering van 125 miljoen euro is Sevilla één van de grote blikvangers op de zomerse transfermarkt. De nieuwe trainer Julen Lopetegui - inderdaad, de man die afgelopen seizoen al na een paar maanden werd ontslagen door Real Madrid - en technisch directeur Monchi leven zich na de verkoop van het drietal Quincy Promes - Pablo Sarabia - Luis Muriel (opbrengst: 50 miljoen euro) lekker uit. Met Nemanja Gudelj werd dinsdag alweer de tiende versterking gepresenteerd. Eerder haalde Sevilla PSV-topscorer Luuk de Jong voor ruim 12 miljoen euro naar de Primera Division. Voor Jules Koundé, een jonge verdediger van Bordeaux, werd een recordbedrag van 25 miljoen betaald. 

Het imponerende transferlijstje gaat nog even door. Max Wöber, definitief overgenomen van Ajax: 10,5 miljoen. De Braziliaanse reus Diego Carlos (FC Nantes): 15 miljoen. Olympique Marseille-aanvaller Lucas Ocampos: 15 miljoen. Spelmaker Olivier Torres, van FC Porto: 12 miljoen. Lopetegui kan bijna letterlijk een heel nieuw elftal formeren van alle spelers die Sevilla deze zomer inlijfde. Afgelopen week lazen we dat de nummer zes van de Primera Division nog niet klaar is met shoppen. Monchi richt nu het vizier op Steven Bergwijn, vleugelaanvaller van PSV en het Nederlands elftal. Sevilla wil alle posities binnen de selectie blijkbaar dubbel bezet hebben. Links- en rechts voorin beschikt Lopetegui nu over Ocampos, Nolito en Munir El Haddadi. 

Concurrentie
Een basisplaats voor De Jong is allerminst zeker. Wissam Ben Yedder, international van wereldkampioen Frankrijk, was afgelopen seizoen topscorer en uitblinker in Sevilla. Concurrenten Muriel en André Silva (hij was gehuurd van AC Milan) zijn weliswaar vertrokken, maar met de komst van Munas Dabbur werd hun vertrek opgevangen. Dabuur maakte afgelopen seizoen 37 doelpunten (!) namens Red Bull Salzburg. Qua fysiek en speelstijl doet de Israëlische goalgetter erg aan De Jong denken. Lopetegui zou kunnen switchen tussen zijn vaste 4-3-3 formatie en een 3-5-2 of 4-4-2. 

Na de komst van tien nieuwelingen is de selectie van Sevilla imponerend breed. Centraal op het middenveld kan Lopetegui nu kiezen uit onder meer Gudelj, Ibrahim Amadou, Alejandro Pozo, Éver Banega en aanwinsten Fernando en Joan Jordán. Die laatste twee kwamen voor in totaal 18 miljoen euro over van respectievelijk Galatasaray en Eibar. Stilist Franco Vázquez en Torres strijden om de vacature op 10. Roque Mesa, die van het karakteristieke snorretje, staat volgens Spaanse media voor een vertrek. 

Leger aan verdedigers
In de achterhoede is voor Lopetegui sprake van een luxeprobleem. Recordaankoop Koundé, Carlos en Real Madrid-huurling Sergio Reguilón zijn de nieuwe gezichten. Verder kan de voormalig bondscoach van Spanje opteren voor Wöber en routiniers Simon Kjaer, Sébastien Corchia, Sergi Gómez, Daniel Carriço, Sergio Escudero en aanvoerder Jesús Navas. De verkoop van één of meerdere verdedigers lijkt logisch. Tomas Vaclik en de van Fulham teruggekeerde Sergio Rico strijden om een plek onder de lat. 

No Poll