Hyperactief Sevilla slaat opnieuw toe en strikt transfervrije Gudelj

Hyperactief Sevilla slaat opnieuw toe en strikt transfervrije Gudelj

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 13:15di 23-07-2019 om 13:15

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 13:23di 23-07-2019 om 13:23

De overstap van Nemanja Gudelj naar Sevilla is afgerond. De Servische middenvelder heeft dinsdag een vierjarig contract getekend in Andalusië. Gudelj (27) is transfervrij ingelijfd door Sevilla, dat zich eerder deze zomer al versterkte met PSV-spits Luuk de Jong. 

De verbintenis van Gudelj bij Guangzhou Evergrande liep nog tot januari 2020 door. Maandag werd al gemeld dat zijn contract ontbonden zou worden door de Chinese topclub. Dat is inderdaad gebeurd - en daardoor kan Sevilla de Serviër nu transfervrij inlijven. In de Primera Division gaat Gudelj voor vier seizoenen aan de slag.

Gudelj debuteerde in het profvoetbal namens NAC Breda. Via AZ belandde de middenvelder bij Ajax. De Amsterdammers verkochten hem in januari 2017 aan Tianjin TEDA. Guangzhou Evergrande lijfde Gudelj hem een jaar later in en verhuurde de international afgelopen seizoen aan het Sporting Lissabon van trainer Marcel Keizer.

Gudelj is alweer de tiende zomeraanwinst van Sevilla. Eerder versterkten de Spanjaarden zich met onder meer Luuk de Jong, Jules Koundé, Oliver Torres en Sergio Reguilón. 

Poll

Is Gudelj goed genoeg voor de Primera Division?

(549 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws