AZ ontloopt Häcken-spits door enorme blunder: 'Dacht eerst dat het een grap was'

AZ ontloopt Häcken-spits door enorme blunder: 'Dacht eerst dat het een grap was'

26-07-2019 13:18 Laatste update: 13:41
41

Door een administratieve fout kan AZ-tegenstander BK Häcken in de return in de tweede voorronde opnieuw niet beschikken over Alexander Jeremejeff. Dat heeft de club zelf naar buiten gebracht.

Jeremejeff was wel aanwezig in Alkmaar, maar bleek te ontbreken op de zogenaamde A-lijst die naar de UEFA was gestuurd. De Zweedse club deed er alles aan om de aanvaller van de ploeg alsnog speelgerechtigd te krijgen, maar zonder resultaat. Sterker nog: ook in de return kan Häcken niet beschikken over de 25-jarige Jeremejeff, die dit seizoen in zestien competitiewedstrijden al goed was voor zeven goals en vijf assists.

"Ik dacht eerst dat het een grap was, ik snapte er niets van", reageert de hoofdrolspeler tegenover Göteborgs-Posten. "Ik baal heel erg, ik had erg naar deze wedstrijd uitgekeken. Het zal waarschijnlijk wel even duren voor ik helemaal begrijp wat er is gebeurd", stelt hij.

De Zweedse club houdt het op de website op een menselijke fout en heeft laten weten te gaan kijken waar in de procedure het mis is gegaan, zodat dergelijke blunders in de toekomst kunnen worden voorkomen.