'Google-spits' verlaat profcircuit na twaalf jaar en verbindt zich aan Spakenburg

'Google-spits' verlaat profcircuit na twaalf jaar en verbindt zich aan Spakenburg

Gepubliceerd: vrijdag 26 juli 2019 om 20:30vr 26-07-2019 om 20:30

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 22:49vr 26-07-2019 om 22:49

Istvan Bakx heeft het betaald voetbal na twaalf jaar de rug toegekeerd. De 33-jarige 'Google-spits' uit Vlissingen mocht transfervrij vertrekken bij Go Ahead Eagles en heeft zichzelf vrijdag verbonden aan Tweede Divisie-club sv Spakenburg.

Bakx heeft voor één seizoen getekend in Spakenburg, maar beide partijen ook na 2020 met elkaar door te kunnen gaan. De club noemt Bakx 'een ervaren middenvelder van de buitencategorie' en is zeer verheugd over het binnenhalen van de linkspoot. 'Istvan heeft veel ervaring en is het type speler waar we naar op zoek waren. Istvan is een echte liefhebber die met zijn ervaring, inzicht en passing een stukje extra klasse brengt in de selectie', meldt Spakenburg via de clubsite.

Bakx doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam in 2007 op curieuze wijze bij KV Kortrijk terecht: trainer Hein Vanhaezebrouck kwam hem via internet op het spoor, waarna de Zeeuw voortaan door het leven zou gaan als de Google-spits. Later speelde Bakx bij Racing Genk, FC Den Bosch, Willem II, AGOVV, FC Oss en Go Ahead Eagles.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws