KNVB bestraft Ajax na vuurwerkincidenten tijdens bekerfinale en kampioenswedstrijd

KNVB bestraft Ajax na vuurwerkincidenten tijdens bekerfinale en kampioenswedstrijd

26-07-2019 21:34
245

Ajax is door de KNVB bestraft vanwege twee vuurwerkgerelateerde incidenten, laat de club vrijdag weten via de eigen website. Zowel tijdens de bekerfinale tegen Willem II als tijdens de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap gingen Amsterdamse fans over de schreef.

Tijdens allebei de wedstrijden werd vuurwerk afgestoken op de tribunes. Het levert Ajax een boete van 25 duizend euro op: vijftienduizend voor de wanordelijkheden tijdens de bekerfinale en tienduizend voor het ontstoken vuurwerk op De Vijverberg. De club probeert de opgelegde boetes te verhalen op de betrokken supporters, laat men weten via de clubsite.

De Amsterdammers hebben bovendien een voorwaardelijke straf met een proeftijd van twee jaar opgelegd gekregen van de KNVB. Wanneer zich binnen die proeftijd soortgelijke incidenten voordoen, mag Ajax geen supporters meenemen naar de eerstvolgende uitwedstrijd.

Eerder deze week werd Feyenoord bestraft vanwege ongeoorloofd vuurwerkgebruik. De Rotterdammers kregen een boete van vijftienduizend euro en moeten Vak S, waar de fanatieke aanhang gehuisvest is, gedurende één wedstrijd gesloten houden.