LIVE-discussie: De Jong weer wissel bij FC Barcelona, drie jeugdspelers opgesteld

LIVE-discussie: De Jong weer wissel bij FC Barcelona, drie jeugdspelers opgesteld

27-07-2019 09:54
59

Frenkie de Jong moet nog even wachten op zijn officieuze basisdebuut namens FC Barcelona. De controleur uit Arkel begint zaterdagavond (lokale tijd) op de bank tijdens de oefenwedstrijd tegen het Japanse Vissel Kobe.

Antoine Griezmann is de enige zomerse aanwinst die start tegen de Japanse werkgever van Andrés Iniesta en – sinds kort – Thomas Vermaelen. Trainer Alejandro Valverde geeft enkele talenten van FC Barcelona B de kans om zichzelf te bewijzen. De Uruguayaan Ronald Araújo staat samen met Clément Lenglet in het hart van de verdediging, Riqui Puig staat samen Sergio Busquets en Ivan Rakitic op het middenveld en ook Álex Collado staat aan de aftrap.

De Jong moest het tijdens de wedstrijd tegen Chelsea al doen met een invalbeurt en lijkt ook tegen de Japanners pas na rust binnen de lijnen te komen. Hetzelfde geldt voor gevestigde namen als Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé. Copa América-gangers Lionel Messi, Philippe Coutinho, Arthur, Arturo Vidal en Luis Suárez sluiten later pas aan bij de selectie.

De wedstrijd begint om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Lenglet, Araújo, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Puig; Griezmann, Rafinha, Collado.