Ramos en Zidane teleurgesteld: 'Atlético beschouwde het als een finale'

Ramos en Zidane teleurgesteld: 'Atlético beschouwde het als een finale'

27-07-2019 16:29
29

Sergio Ramos en Zinédine Zidane zijn teleurgesteld na de harde afstraffing tegen Atlético Madrid. De Koninklijke ging in een oefenduel verrassend met maar liefst 3-7 onderuit. Ramos en Zidane hebben echter wel vertrouwen in een goede afloop voor Real dit seizoen.

"We voelen ons vanzelfsprekend niet goed nu", zei Ramos na afloop tegen Spaanse media, geciteerd door AS. "We zijn pas net begonnen. Dit zijn wedstrijden om ons op topniveau te krijgen. Je kunt op veel manieren verliezen, maar niet zoals we vandaag hebben gedaan."

"Wij beschouwden het als een vriendschappelijke wedstrijd en zij alsof het een finale was", zegt Ramos. "Die intensiteit moeten we iedere wedstrijd tonen. Zij waren op ieder front beter: intensiteit, tweede ballen, drukzetten. Ze waren ook scherper voor de goal."

Ramos begrijpt dat de Real-fans niet blij zijn met de afstraffing. "Ik snap dat de fans gefrustreerd zijn. Dat zijn wij ook, want je kunt niet blij naar huis gaan na een nederlaag. We doen ons best om onze top te bereiken. We kunnen pas conclusies trekken wanneer de competitie is begonnen."

Zidane
Ook Zidane deed na afloop zijn zegje. "We misten alles, met name intensiteit. Dat is cruciaal op dit niveau. We begonnen zó slecht in een wedstrijd van hoog niveau. We kregen het niet omgekeerd, we kwamen nooit echt in de wedstrijd. Het is wat het is op dit moment. Voor ons was dit vriendschappelijk, voor Atlético niet. Maar het verandert niets aan wat we willen bereiken. We zijn wel degelijk gemotiveerd en hongerig en ik weet zeker dat we snel goede dingen laten zien."