'Interessant verhaal' van Gözübüyük in boekvorm: 'Ik ga een paar keer mee'

'Interessant verhaal' van Gözübüyük in boekvorm: 'Ik ga een paar keer mee'

Gepubliceerd: zondag 28 juli 2019 om 10:59zo 28-07-2019 om 10:59

Auteur Robert Vuijsje is bezig met een boek over Serdar Gözübüyük, onthulde hij zaterdagavond laat in het radioprogramma Onze man in Deventer van Özcan Akyöl. De 33-jarige leidsman uit Haarlem heeft Vuijsje zelf benaderd.

De schrijver van de bestseller Alleen maar nette mensen was directe enthousiast over het idee van Gözübüyük, die volgens Vuijsje 'een interessant verhaal heeft': de arbiter is de enige scheidsrechter in Nederland met een niet-Nederlandse achtergrond, debuteerde in 2010 al op 24-jarige leeftijd in de Eredivisie en zou komend seizoen voor het eerst zijn opwachting kunnen maken in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het boek komt waarschijnlijk na de jaarwisseling op de markt. Voordat het zover is, wordt Gözübüyük gevolgd door Vuijsje. "We komen een aantal keer bij elkaar en ik zal een paar keer met hem meegaan naar wedstrijden. Hij gaf aan dat ik dan overal met hem mee kan", vertelt de auteur.

Gözübüyük treedt in de voetsporen van collega's als Björn Kuipers en Bas Nijhuis, die al eerder een boek uit lieten brengen.

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws