Nederlandse amateur (21) tekent bij Griekse profclub: Een satellietclub van PAOK

Nederlandse amateur (21) tekent bij Griekse profclub: "Een satellietclub van PAOK"

28-07-2019 12:08
35

Een voetbalsprookje voor Dario Lovecchio. De 21-jarige aanvaller was afgelopen seizoen bankzitter bij SJC, een derde divisionist uit Noordwijk. Nu gaat hij aan de slag in Griekenland. Profclub Apollon Paralimniou heeft Lovecchio vastgelegd. 

"Sommige mensen zeggen nu dat als ik naar een profclub in Griekenland kan, iedereen naar Griekenland kan. Dat snap ik best, maar het ligt toch even anders. Ik heb er hard voor geknokt", vertelt Lovecchio aan het Noordhollands Dagblad

Eerder liep hij in Italië stage bij Pescara, Bari en Livorno. Dankzij contacten van zijn Griekse zaakwaarnemer Thanasi Nitoudis gaat Lovecchio nu aan de slag bij Apollon Paralimniou, dat uitkomt op het derde niveau.

"Ik mocht stage komen lopen. Het voetbal is daar heel anders dan bij ons in Nederland. Hier zijn spelers technisch en vinden trainers het belangrijk dat het voetbal leuk is om naar te kijken. In Griekenland is dat wel anders. Het is lange ballen geven en vechten voor elke bal. Op technisch gebied vond ik het niveau tegenvallen. Conditioneel zijn ze wel erg goed."

In de kijker
Hij heeft een profcontract en een appartementje gekregen van z'n nieuwe club. "Het is goed geregeld. (...) Paralimniou is een middelgrote plaats. Te vergelijken met Hoofddorp. Het ligt op drie kwartier rijden van Thessaloniki. Het is ook een satellietclub van PAOK en Iraklis. Door veel te scoren hoop ik mij in de kijker te spelen van deze clubs. Zij komen uit op het hoogste niveau van Griekenland."