Droomtransfer naar Liverpool werd De Vries door neus geboord: 'Dat was dé kans'

Droomtransfer naar Liverpool werd De Vries door neus geboord: 'Dat was dé kans'

28-07-2019 19:08 Laatste update: 20:46
14

De loopbaan van Dorus de Vries had zomaar héél anders kunnen verlopen. Brendan Rodgers wilde de doelman jaren geleden namelijk naar Liverpool halen. Dat Wolverhampton Wanderers de deal blokkeerde, was voor De Vries 'heel erg balen'. 

Rodgers en De Vries, die deze zomer zijn carrière beëindigde, kenden elkaar van hun gezamenlijke periode bij Swansea City. "Ik was met mijn neefje in Marbella op vakantie. Zie ik Rodgers daar. Meteen een knuffel. Het klikte en hij gaf aan dat hij het een enorm verlies vond dat ik Swansea een jaar eerder had verlaten voor Wolverhampton Wanderers. Hij ging die zomer naar Liverpool", blikt de sluitpost terug met het Noordhollands Dagblad

"We namen afscheid en zeiden dat we elkaar wel weer zouden spreken. Mijn neef zei: let op, jij krijgt binnenkort een telefoontje uit Liverpool. Houd op joh, zei ik. We waren net met Wolves gedegradeerd. Nou, mijn neef had gelijk. Een paar weken later werd ik gebeld. Of ik naar Liverpool wilde komen."

"Helaas vroeg Wolverhampton een te hoge afkoopsom. Daar heb ik erg van gebaald, want ze hadden toegezegd dat ze mee zouden denken bij een eventueel vertrek. Ik zou daar natuurlijk niet veel hebben gespeeld, maar het was de kans geweest om in de absolute top te werken."

In Nederland keepte De Vries (38) voor Telstar en ADO Den Haag. De afgelopen drie seizoenen stond hij onder contract bij Celtic. Rodgers haalde hem in de zomer van 2016 naar Glasgow.