Van der Sar knipoogt: 'Toen kende ik zijn politieke voorkeur nog niet, kwam later'

Van der Sar knipoogt: 'Toen kende ik zijn politieke voorkeur nog niet, kwam later'

29-07-2019 13:30 Laatste update: 13:40
92

Ajax ging dit jaar viral met een video, waarin Edwin van der Sar en Marc Overmars hun nieuwe aankoop Kjell Scherpen strafregels lieten schrijven. Van der Sar kan er achteraf nog steeds om lachen.

Scherpen koos afgelopen seizoen voor Ajax, nadat Van der Sar het eerste gesprek met hem voerde. "Toen kende ik zijn politieke voorkeur nog niet, dat is later gekomen", knipoogt Van der Sar in de Ajax Podcast. De algemeen directeur van Ajax verwijst daarmee naar een aantal 'anti-Ajax-tweets' van Scherpen, jaren geleden. De F-Side protesteerde vervolgens fel tegen zijn komst.

"Daar is hij wel van teruggekomen", vervolgt Van der Sar. Smalend: "We hebben hem drieënhalf uur opgesloten in het schoolgebouw. Daar heeft hij in totaal 1014 keer 'Ajax is de beste club van Nederland' opgeschreven."

De video die daarmee gepaard ging, ging viral. Van der Sar: "We vroegen als directie aan de media-afdeling: we moeten er iets mee, we moeten hem op een bepaalde manier binnenhalen. Nou, originaliteit kun je de media-afdeling van Ajax niet ontzeggen. Oorspronkelijk zou Sjaak Swart het doen, maar hij zegde een paar uur van tevoren af. Toen hebben Marc en ik het op ons genomen."