LIVE: Van Wolfswinkel knikkert PSV vroegtijdig uit Champions League (gesloten)

LIVE: Van Wolfswinkel knikkert PSV vroegtijdig uit Champions League (gesloten)

30-07-2019 15:30 Laatste update: 21:53
628

PSV verdedigt dinsdagavond in Zwitserland een 3-2 voorsprong op FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren hopen zich ten koste van de Zwitsers te plaatsen voor de derde voorronde. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De wedstrijd in Eindhoven leek voor PSV uit te lopen op een debacle, maar in de slotfase keerde de formatie van Mark van Bommel het tij. Via late goals van Sam Lammers en Donyell Malen kon PSV alsnog met een voorsprong afreizen naar Zwitserland. Daar zal de ploeg het moeten doen zonder Lammers, die in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (0-2 verlies) een knieblessure opliep.

Van Bommel kiest in de return voor dezelfde elf als in de heenwedstrijd. Dat betekent dat gelegenheidslinksback Michal Sadílek opnieuw de voorkeur krijgt boven nieuwelingen Olivier Boscagli en Toni Lato. Het betekent ook dat Nick Viergever (voor Boscagli) Erick Gutiérrez (voor Hendrix), Hirving Lozano (voor Cody Gakpo) en Malen (voor Lammers) terugkeren in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax. 

Opstelling FC Basel: Omlin; Widmer, Cömert, Alderete, Xhaka; Frei, Balanta; Van Wolfswinkel, Zuffi, Stocker; Ajeti

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadilek; Rosario, Bergwijn, Guti; Lozano, Malen en Bruma.