Kraay  jr. kritisch op PSV-duo: Gewoon de tweelingbroer van Timo Letschert

Kraay jr. kritisch op PSV-duo: "Gewoon de tweelingbroer van Timo Letschert"

Gepubliceerd: woensdag 31 juli 2019 om 16:35wo 31-07-2019 om 16:35

Laatste update: woensdag 31 juli 2019 om 17:31wo 31-07-2019 om 17:31

De verdediging van PSV is zo lek als een mandje, concluderen Hans Kraay jr. en Mario Been. Met name Derrick Luckassen is het mikpunt van kritiek, maar ook Denzel Dumfries komt er na zijn optreden tegen FC Basel niet goed vanaf.

"Luckassen is groot, snel, sterk en kan goed koppen, maar hij is niet betrouwbaar", zegt Kraay jr. bij Voetbalpraat op FOX Sports. "In de thuiswedstrijd (tegen Basel, bij de 1-1, red.) ging hij volledig in de fout terwijl ze nog niet een keer de middellijn over waren geweest. Vanavond (dinsdag, red.) hield hij iedereen maar vast. Hij is gewoon niet betrouwbaar."

Luckassen kan op meerdere posities spelen, zegt Kraay jr.. "Maar hij is niet betrouwbaar. Hij is gewoon de tweelingbroer van Timo Letschert: de ene week een acht en de andere keer een vijfenhalf. Dat kan niet als centrale verdediger."

Dumfries, Bruma en Malen
Been is kritisch op Dumfries, die bij de 2-1 van Basel niet helemaal vrijuit ging. "Dumfries, de rechtsback van ons nationale elftal, ziet ook maar één ding en is alleen maar met de bal bezig. Hij heeft maar alleen oog voor de bal en de hele omgeving vergeet hij. Onrustig, heel onrustig."

Kraay jr. is het eens met Been. "Als Van Wolfswinkel hem er niet in had geschoten, was het een penalty, want hij trok gewoon weer aan iemands shirt. Ik heb veel stomme dingen gedaan, maar ik ga niet aan iemands shirt hangen in de zestien. Achterin is het gewoon niet goed genoeg."

De analist van FOX benoemt ook goede dingen: Bruma en Donyell Malen vielen in positieve zin op. "Eerlijk is eerlijk, ze hebben best wat gecreëerd. Malen wordt gewoon een heel, heel goede spits. Bruma maakte een schitterende kopgoal, dus laten we niet alleen negatief blijven, maar we mogen wel de vinger op de zere plek leggen. In de thuiswedstrijd is het gebeurd en nu weer, dus verdedigend is het gewoon niet goed genoeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Kraay jr. en Been?

(2317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws