Fortuna Sittard-fans niet blij met historische aftrap tegen AZ: Niet te doen!

Fortuna Sittard-fans niet blij met historische aftrap tegen AZ: "Niet te doen!"

31-07-2019 19:02
65

De achterban van Fortuna Sittard is helemáál niet te spreken over het tijdstip van AZ - Fortuna Sittard in de eerste speelronde van de Eredivisie. In Alkmaar wordt zondagavond - voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse competitie - om 20.00 uur afgetrapt.

Het betekent dat de supporters uit Sittard zondagavond een slordige 230 kilometer moeten afleggen om de eerste wedstrijd van het seizoen te zien. De KNVB schrapte onlangs het idee om '20.00 uur-wedstrijden' af te werken in het nieuwe seizoen, met de optie dat clubs op sportieve gronden alsnog kunnen uitwijken naar dat tijdstip.

"Onze club zit er niet op te wachten en wij vragen ons ook af of het echt nodig is", reageert Jeroen Loos, voorzitter van de supportersvereniging van Fortuna, bij VTBL. "Maakt het nu echt zoveel uit of AZ zondag om 14:30, 16:45 of 20:00 uur moet aftrappen? Alsof prestaties afhankelijk zijn van die paar uurtjes... Maar er is niets tegen te doen, helaas."

"We zijn pas rond half twee 's nachts weer terug. Niet te doen! Normaal gaan vrienden mee om te kijken, maar die blijven nu thuis, omdat ze de volgende dag weer moeten werken. Kinderen gaan ook niet mee, omdat het te laat wordt. Het scheelt ons support van 100 tot 150 fans. (...) Zo is voetbal niet meer voor iedereen en dat zou eigenlijk niet moeten kunnen."

AZ speelt donderdag in de tweede voorronde van de Europa League tegen BK Häcken in Zweden. Als de ploeg van trainer Arne Slot zich plaatst voor de volgende ronde, wacht volgende week donderdag een nieuwe Europa League-wedstrijd.