Spurs pakt 'prijs' in München, Liverpool wint oranje getint oefenduel met Lyon

31-07-2019 19:52 Laatste update: 22:52
35

Liverpool heeft woensdagavond de eerste zege geboekt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Olympique Lyon werd in een oranje getint oefenduel met 3-1 verslagen. Ook Real Madrid mocht voor het eerst een driepunter vieren, terwijl Bayern München de finale van de 'eigen' Audi Cup verloor.

Bayern München - Tottenham Hotspur
Tottenham  kon woensdagavond een trofee toevoegen aan de matig gevulde prijzenkast: in de finale van de Audi Cup kreeg gastheer Bayern München klop na penalty's. De reguliere speeltijd eindigde in een 2-2 gelijkspel door goals van achtereenvolgens Erik Lamela en Christian Eriksen (Spurs) en Jann-Fiete Arp en Alphonso Davies (Bayern),

Bayern verscheen met zeven jongelingen aan de aftrap, aangevuld met Manuel Neuer, Nicklas Süle, Corentin Tolisso en Benjamin Pavard. Uiteindelijk werd het met een penaltyreeks beslist. Daarin bleek de Champions League-finalist uit Engeland het best. Jerome Boateng miste de beslissende strafschop namens Bayern (7-8).

Liverpool - Olympique Lyon

Na de nederlagen tegen Sevilla (2-1) en Napoli (3-0) en het gelijkspel tegen Sporting Portugal (2-2) ging Liverpool woensdagavond in Genève opnieuw slecht van start. Alisson Becker blunderde opzichtig, veroorzaakte een strafschop en kon niet voorkomen dat Memphis Depay scoorde: 1-0.

Een kwartier later had Liverpool de wedstrijd echter al op zijn kop gezet. Roberto Firmino tekende voor de gelijkmaker, waarna zomeraankoop Joachim Andersen (ex-FC Twente) zijn eigen doelman passeerde. In de tweede helft zorgde Harry Wilson voor het hoogtepunt van de wedstrijd door te scoren met een fraai schot van afstand: 3-1.

Bij Liverpool kwamen alle vier de Nederlanders in actie. Ki-Jana Hoever vierde het tekenen van zijn eerste profcontract met een goed optreden in de eerste helft. Sepp van den Berg verving hem in de rust, maar de oud-speler van PEC Zwolle werd in de 62ste minuut alweer vervangen door Virgil van Dijk. Georginio Wijnaldum maakte evenals Lyon-duo Memphis en Kenny Tete minuten.

Liverpool begint het seizoen aanstaande zondag met de strijd om de Community Shield tegen Manchester City.

Real Madrid - Fenerbahçe
Real Madrid boekte eindelijk de eerste overwinning van de voorbereiding. In een spektakelstuk werd Fenerbahçe met 5-3 verslagen. Real Madrid won tot woensdagavond geen van de vier wedstrijden deze zomer: Bayern München was met 3-1 te sterk, Arsenal hield de ploeg van trainer Zinedine Zidane op een 2-2 gelijkspel en van Atlético Madrid (3-7) en Tottenham Hotspur (0-1) werd verloren.

De mini-crisis leek compleet toen Fenerbahçe na amper zes minuten op voorsprong kwam. Garry Rodrigues, geboren en getogen in Rotterdam, sneed naar binnen en passeerde doelman Keylor Navas. Het antwoord van Real liet echter niet lang op zich wachten. Karim Benzema trok de stand na twaalf minuten gelijk.

Een kwartier later schoot de Franse spits van Real Madrid opnieuw raak, waarna Nabil Dirar de 2-2 maakte in de kluts. De Marokkaanse international liep dinsdag nog het veld van de Allianz Arena af, omdat hij tegen Bayern München werd uitgefloten door de eigen supporters.

Na rust vielen er nog vier goals. Benzema maakte zijn hattrick compleet, Ozan Tufan scoorde met een beauty, Nacho Fernandez zette Real weer op voorsprong en Mariano Diaz zorgde voor het slotakkoord: 5-3. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Audi Cup. De finale gaat woensdagavond tussen Tottenham Hotspur en gastheer Bayern München.