'Tweede topdeal Tottenham bijna rond: 60 miljoen euro voor Argentijn'

'Tweede topdeal Tottenham bijna rond: 60 miljoen euro voor Argentijn'

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 08:52do 01-08-2019 om 08:52

Tottenham Hotspur gaat z'n tweede toptransfer van deze zomer snel afronden. Preses Daniel Levy is met Real Betis zo goed als rond over Giovani Lo Celso. De Argentijnse linkspoot kost Spurs ruim 60 miljoen euro. 

In Noord-Londen signeert de 23-jarige Lo Celso volgens Sky Italia een contract tot medio 2024. Hij gaat bij Tottenham circa vier miljoen euro per seizoen verdienen. De international van Argentinië speelde slechts één seizoen bij Betis. De Spaanse club huurde hem in augustus van Paris Saint-Germain en activeerde in april een koopoptie. Er werd toen 22 miljoen euro betaald voor de Argentijn. Binnen een paar maanden maakt Betis dus enorm veel winst op de international. 

De overstap van Lo Celso naar verliezend Champions League-finalist Spurs hangt al een paar weken in de lucht. Begin juli rondde Tottenham z'n eerste toptransfer van deze zomer af. Voor Lyon-middenvelder Tanguy Ndombélé werd 60 miljoen euro betaald aan Olympique Lyon, een clubrecord. 

De komst van spelmaker Lo Celso zou kunnen duiden op een transfer van Christian Eriksen. De Deen gaf onlangs aan dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging; zijn contract bij Spurs loopt medio 2020 af. Onder meer Juventus, Atlético Madrid en Real Madrid zijn gelinkt aan Eriksen. Voor Engelse clubs is de transfermarkt tot en met 8 augustus geopend. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws