EK met Oranje 'absoluut een doel': 'Goed gesprek gehad met Koeman'

EK met Oranje 'absoluut een doel': 'Goed gesprek gehad met Koeman'

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2019 om 16:18do 01-08-2019 om 16:18

Laatste update: donderdag 1 augustus 2019 om 16:20do 01-08-2019 om 16:20

Het EK van 2020 is een hoofddoel voor Wout Weghorst. De doelpuntenmachine van VfL Wolfsburg is dicht bij een vaste plek in het Nederlands elftal en wil bondscoach Ronald Koeman komend seizoen definitief overtuigen.

"Voor dit jaar is dat absoluut een doel", aldus Weghorst tegen FOX Sports over het EK met het Nederlands elftal. "Dat wil ik heel graag meemaken. Vorig seizoen liep het aan het eind heel goed. Ik zat in de voorselectie voor de Nations League, maar uiteindelijk haalde ik het toch niet."

Weghorst blijft nadrukkelijk in beeld bij Koeman. "Ik heb een goed gesprek gehad met de bondscoach. Als ik doorga op de weg die ik ben ingeslagen, liggen er goede mogelijkheden. Maar goed, ik moet gewoon zorgen dat ik presteer. Ik moet m'n werk doen, dan ben ik ervan overtuigd dan het lukt."

Voor Wolfsburg begint het seizoen over anderhalve week met een bekerwedstrijd tegen Hallescher FC. Op zaterdag 17 augustus staat de eerste competitiewedstrijd gepland. Promovendus 1. FC Köln is dan de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoort Weghorst in Oranje?

(770 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws