KNVB schiet PSV te hulp na uitschakeling en overweegt primeur in Philips Stadion

KNVB schiet PSV te hulp na uitschakeling en overweegt primeur in Philips Stadion

01-08-2019 21:16 Laatste update: 21:23
204

De Eredivisie-wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag begint zondag 11 augustus mogelijk om 20.00 uur. De KNVB heeft het duel al verplaatst en bekijkt de opties voor wat betreft de aanvangstijdstippen. 

Oorspronkelijk stond het competitieduel gepland voor zaterdag 10 augustus, maar de KNVB wil PSV zoveel mogelijk rust geven voor de doordeweekse kwalificatiewedstrijden. PSV speelde de afgelopen twee weken op dinsdagen, maar zal de komende weken op donderdagen spelen omdat het is uitgeschakeld in de Champions League. Daarom is spelen op zondagavond nu gunstiger. 

Toen de speeldatum van PSV - ADO verplaatst werd, leek het erop dat de wedstrijd om 16.45 uur gespeeld zou gaan worden. Het Eindhovens Dagblad meldt nu echter dat ook om 20.00 uur aftrappen een optie is. Op dit moment wordt onderzocht in hoeverre het latere tijdstip tot de mogelijkheden behoort voor onder meer de openbare autoriteiten. 

Zondag wordt er hoe dan ook minimaal een keer om 20.00 uur afgetrapt in de Eredivisie. AZ, eveneens uitkomend in de voorrondes van de Europa League, neemt het dan op tegen Fortuna Sittard. Vrijdag hakt de KNVB de knoop door wat betreft het aanvangstijdstip van PSV - ADO.

PSV speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen Haugesund of Sturm Graz.