Slutsky stopt met Nederlandse taallessen: It broke my mind

Slutsky stopt met Nederlandse taallessen: "It broke my mind"

02-08-2019 09:07
76

Leonid Slutsky volgde Nederlandse taallessen, maar is daarmee gestopt. Het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal bleek voor de Russische Vitesse-trainer onmogelijk.

"Om eerlijk te zijn, ben ik gestopt", geeft Slutsky toe in gesprek met de Gelderlander. "Toen we begonnen aan de getallen... it broke my mind. Als je 56 bent, hè. Dan zeg je in het Nederlands eerst de zes en dan de vijf. Dat konden mijn hersenen niet aan. Ik ken wel woorden als 'goedemorgen', 'goede bal', 'alsjeblieft', 'dankjewel'. En, ik ken de twee belangrijkste Nederlandse woorden: 'waarom?' en 'maar'."

Slutsky is het niet gewend dat spelers vragen waarom ze niet in de basis staan. Dat gebeurde in Rusland en Engeland niet, maar in Nederland wél, aldus de Rus. "Compleet nieuw. Niet alleen in Rusland, maar ook in Engeland heeft nog nooit een speler aan mij gevraagd: waarom speel ik niet? Waarom spelen we in dit systeem? Waarom rennen we nu en springen we niet? Waarom springen we en rennen we niet? Waarom...? Dit is typerend voor de Nederlandse mentaliteit."

Slutsky werd vorig seizoen aangesteld door Vitesse. Hiervoor was hij actief bij Hull City, CSKA Moskou, Krylia Sovetov, FK Moskou en Olimpia Volgograd. Daarnaast was hij bondscoach van het Russische elftal.