'Misschien moet Ajax dat verlies met Labyad ook maar even nemen'

'Misschien moet Ajax dat verlies met Labyad ook maar even nemen'

02-08-2019 09:59 Laatste update: 10:02
88

Zakaria Labyad komt bij Ajax nauwelijks aan spelen toe en zit op een dood spoor. Bij Voetbalpraat op FOX Sports vraagt men zich af of sc Heerenveen een interessante club is voor de overbodige buitenspeler.

"Ik weet niet of Heerenveen de club is waar hij heen moet gaan, maar hij moet wel gaan spelen. Bij Ajax speelt hij niet", zegt FOX-commentator Michiel Teeling. "Hij zal bij Ajax een goed salaris verdienen. Dat kan Heerenveen niet ophoesten, misschien niet eens voor de helft."

Kees Kwakman denkt dat Ajax financieel in moet leveren in de hoop dat Labyad in de toekomst meer waard wordt. "Misschien moet Ajax dat verlies ook maar even nemen. Als hij goed speelt bij bijvoorbeeld Heerenveen, kunnen ze hem volgend jaar weer verkopen."

"Hij mag niet meer uitkomen voor Jong Ajax en in de eerste ronde van de beker hoeven ze niet meer te spelen. Dus Labyad gaat nooit spelen. Hij mag ook bijna nooit invallen. Ten Hag wisselt het soms door: dan weer Labyad, dan Ekkelenkamp."

Hedwiges Maduro vraagt zich af of het mogelijk is om dubbele wedstrijden te spelen in de TOTO KNVB Beker. "Dat zou je nog wel kunnen doen: thuis- en uitwedstrijden in de beker. Dan heb je ook meer wedstrijden. Spelers als Labyad pikken dan toch meer duels mee."