'Ajax vergeet ik nooit, ik ben daar groot geworden en heb daar ook naam gemaakt'

'Ajax vergeet ik nooit, ik ben daar groot geworden en heb daar ook naam gemaakt'

02-08-2019 10:54
47

Voor Riechedly Bazoer begint het nieuwe Eredivisie-seizoen met een bijzondere wedstrijd. Ajax, dat hij begin 2017 verliet voor VfL Wolfsburg, komt op bezoek bij zijn nieuwe club Vitesse.

Bazoer volgt de verrichtingen van Ajax nog op de voet. "Ajax vergeet ik nooit, ik ben daar groot geworden, ik heb daar ook een beetje naam gemaakt. En het is echt mooi om die jongens die een lichting onder me zaten zo bezig te zien afgelopen jaar", zegt Bazoer in een interview met Voetbal International. "Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny van de Beek; het is mooi om te zien wat ze samen hebben bereikt."

De Jong en De Ligt spelen inmiddels niet meer bij Ajax. "Er zijn er een paar weg, maar makkelijk zal onze competitie-opening niet worden", voorspelt de Vitesse-middenvelder. "Ajax is in bloedvorm, denk ik. Als ik zie wat ze hebben aangetrokken... (...) Ik vind het prachtig, meteen voor zo'n wedstrijd staan. Tegen Ajax spelen, is moeilijk en mooi, maar als we die winnen... Dan zit je meteen lekker in de flow."