Marca: Real Madrid akkoord met Van de Beek, megabedrag in aantocht voor Ajax

Marca: Real Madrid akkoord met Van de Beek, megabedrag in aantocht voor Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2019 om 15:35vr 02-08-2019 om 15:35

Laatste update: vrijdag 2 augustus 2019 om 15:43vr 02-08-2019 om 15:43

Groot nieuws uit Spanje: Donny van de Beek wordt speler van Real Madrid. Althans, dat meldt Marca. De middenvelder van Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met De Koninklijke.

Van de Beek en Real Madrid hebben volgens Marca overeenstemming bereikt over een meerjarig contract. De middenvelder uit Nijkerkerveen wordt sinds maart gevolgd door de Madrileense scouting. Inmiddels zou er een akkoord zijn bereikt.

De volgende stap is dat Real Madrid de onderhandelingen met Ajax afrondt. Met de hele operatie zou zestig tot zeventig miljoen euro gemoeid zijn. Ajax wil Van de Beek liever niet kwijt, maar kan de aanvallende middenvelder waarschijnlijk niet behouden als Real zo concreet is.

Vrijdag bevestigde Van de Beek aan FOX Sports dat Real Madrid interesse heeft. "Natuurlijk is er interesse, maar mensen lopen wat dat betreft veel te hard van stapel", reageerde de Ajax-ster, die vrijdagochtend de cover van Marca sierde.

Als de megatransfer doorgaat, raakt Ajax opnieuw een dragende kracht van de succesvolle Champions League-campagne kwijt. Frenkie de Jong verkaste voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona, terwijl Matthijs de Ligt een slordige 75 miljoen euro heeft opgeleverd.

De komst van Van de Beek zou niet betekenen dat Real Madrid afhaakt voor Paul Pogba. De Franse ster van Manchester United staat nog steeds op het verlanglijstje van De Koninklijke. Trainer Zinedine Zidane zou de drijvende kracht achter die plannen zijn.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Van de Beek klaar voor Real Madrid?

Ja
44%
Nee
56%
(34679 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws