Fraser kiest voor twee aanvoerders bij Sparta: 'Mensen maken het te belangrijk'

Fraser kiest voor twee aanvoerders bij Sparta: 'Mensen maken het te belangrijk'

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2019 om 16:48vr 02-08-2019 om 16:48

Sparta-trainer Henk Fraser heeft aan de vooravond van het nieuwe Eredivisie-seizoen gekozen voor twee aanvoerders. Adil Auassar en Bryan Smeets gaan de band dragen.

Auassar is de eerste aanvoerder, Smeets draagt de band als zijn ploeggenoot niet speelt. "Mensen maken het dragen van de band belangrijker dan ze eigenlijk is", verklaart Fraser op de Sparta-site. "Het coachen van je teamgenoten en het op sleeptouw nemen van je team, hoeft niet alleen te komen van de aanvoerder."

"Bovendien betekent de status van aanvoerder bij mij niet dat je elke week in de basis staat", vervolgt de Sparta-trainer, die daarom bewust twee spelers de status van aanvoerder heeft gegeven. "Wanneer beiden spelen, zal Adil Auassar de band dragen."

Sparta opent het seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Ik ben Feyenoord-supporter, dat blijf ik, maar ik ben er supertrots op dat ik trainer ben van Sparta en dat wij gepromoveerd zijn. En dat wij de uitdaging aangaan om in de Eredivisie te blijven", wordt Fraser geciteerd door RTV Rijnmond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws