'Fortuna wacht op medische goedkeuring voor linksback uit de Premier League'

'Fortuna wacht op medische goedkeuring voor linksback uit de Premier League'

02-08-2019 17:36
35

Fortuna Sittard zoekt nog naar een nieuwe linksback en denkt dat George Cox daarvoor de perfecte kandidaat is. De Engelsman, die op dit moment onder contract staat bij Brighton and Hove Albion, moet de concurrentiestrijd bij de Limburgers aangaan met aanvoerder Mica Pinto.

Pinto is op dit moment de enige linksback in de selectie en dus wil Fortuna volgens 1Limburg snel zaken doen met Brighton. De club uit Sittard heeft Cox al medisch gekeurd en daar is de Engelsman zonder problemen doorheen gekomen. In het verleden werd bij de 21-jarige linksback namelijk een onregelmatige hartslag vastgesteld, waardoor hij zijn debuut in het eerste elftal van The Seagulls kon vergeten.

Cox moest revalideren na een operatie en kwam daardoor niet in actie voor de A-ploeg van Brighton. In plaats daarvan speelde hij met de reserveploeg mee en werd hij in de winterstop verhuurd aan Northampton Town op het vierde Engelse niveau. Dat werd geen succes: Cox kwam tot vijf officiële duels en maakte geen enkele keer de negentig minuten vol.

Mocht blijken dat Cox fysiek helemaal in orde is zal hij volgens 1Limburg 'snel een meerjarig contract tekenen'. Hij kan dan de concurrentiestrijd aangaan met aanvoerder Pinto. Fortuna zoekt ook nog naar een nieuwe centrumverdediger.