Weg bij Ajax na incident met Ten Hag: 'Er zijn van beide kanten fouten gemaakt'

Weg bij Ajax na incident met Ten Hag: 'Er zijn van beide kanten fouten gemaakt'

Gepubliceerd: vrijdag 2 augustus 2019 om 20:40vr 02-08-2019 om 20:40

Laatste update: vrijdag 2 augustus 2019 om 20:45vr 02-08-2019 om 20:45

Amin Younes bewaart goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax, ondanks dat hij de club door de achterdeur verliet. Dat had alles te maken met een incident met trainer Erik ten Hag, die Younes twee seizoenen geleden een minuut voor tijd in wilde laten vallen tegen sc Heerenveen. Younes weigerde.

Younes speelde daarna geen wedstrijd meer in Ajax 1 en werd teruggezet naar Jong Ajax. Hij vertrok naar SSC Napoli, maar kreeg geen warm afscheid van Ajax. "Ik ben tevreden met de manier waarop ik bij Ajax ben vertrokken", zegt Younes tegen BILD. "De jongens zijn geweldig, dat was al duidelijk. Nadat ze werden uitgeschakeld in de Champions League tegen Tottenham Hotspur, was ik in shock. Dat was doodzonde."

Younes was zeer gewaardeerd in Amsterdam, tot het veelbesproken incident. "Het was zeker geen makkelijke fase, maar gelukkig is men in Nederland niet zo rancuneus. Marc Overmars en Edwin van der Sar feliciteerden me toen ik mijn eerste doelpunt maakte voor Napoli. Ze weten heel goed dat ik me volledig heb ingezet tijdens mijn periode bij Ajax. Ik denk dat er van beide kanten fouten zijn gemaakt."

"Het is iets waar ik spijt van heb", zegt Younes over het weigeren van een invalbeurt. "Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie en moet je de consequenties dragen van de dingen die je doet. Ik heb m'n les geleerd en hoop dat het niet meer voorkomt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws