Duidelijk signaal voor 'acrobaat' Johnsen: Ik noem dat plichtsbesef

Duidelijk signaal voor 'acrobaat' Johnsen: "Ik noem dat plichtsbesef"

02-08-2019 22:51
56

John Stegeman sprak na afloop van het duel met Willem ll over de nederlaag van zijn eigen ploeg PEC Zwolle, maar ging ook in op de rol van Dennis Johnsen. De Ajax-huurling ging verschrikkelijk in de fout bij de 1-1 en gooide de trucendoos open bij een achterstand. Willem ll won vrijdagavond met 1-3 in Zwolle.

"Het is tweeledig. Ik vind dat we terecht hebben verloren, maar de manier waarop stuit me een beetje tegen de borst. Ik vind dat in dit soort wedstrijden verantwoordelijkheid moeten nemen. De manier hoe wij aanvallen, verdedigen en doelpunten weggeven is lachwekkend. Dat is niet goed", vertelt Stegeman aan FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Johnsen viel in negatieve zin op. "Ik noem dat plichtsbesef. Dat je acties maakt, vind ik prima, maar het gaat om waar je het doet en de manier waarop. Als je aanvaller bent moet je creatief zijn en een man uitspelen. Dat juich ik alleen maar toe, maar als dingen niet makkelijk gaan, moet je simpeler spelen. Na de 2-1 vond ik dat we moeite hadden om het weer op te pakken met elkaar. Er klopten teveel dingen niet."

"Wij weten wat Dennis kan. Aan de bal is hij voor ons belangrijk en kan hij goede dingen doen, maar hij moet heel goed weten waar hij die dingen op het veld kan doen. Het is hem al een paar keer overkomen in de voorbereiding. Dit is niet goed, dat snapt hij zelf hopelijk ook. Het zijn domme fouten. Het is een jonge jongen, hij moet hiervan leren. Je mag je acties maken, maar het moet wel gepast zijn. Als je achter staat hoef je van mij niet de acrobaat uit te hangen."