'AZ en Spartak zijn akkoord: Alkmaarders vangen bijna twintig miljoen voor Til'

'AZ en Spartak zijn akkoord: Alkmaarders vangen bijna twintig miljoen voor Til'

03-08-2019 07:41
152

De transfer van Guus Til naar Spartak Moskou is zo goed als rond. Na de speler zelf heeft nu ook AZ een akkoord bereikt met de Russen, zo schrijft De Telegraaf. De ochtendkrant weet dat de Alkmaarders bijna twintig miljoen euro overhouden aan de transfer.

Til vliegt zaterdag naar Rusland voor de medische keuring en de presentatie, meldt De Telegraaf. Hij heeft zijn laatste wedstrijd voor de club uit Alkmaar dan ook gespeeld, want Til maakt geen deel uit van de selectie voor het duel tegen Fortuna Sittard. De aanvallend ingestelde middenvelder levert AZ maximaal achttien miljoen euro op. Volgens Russische bronnen zou het basisbedrag één miljoen euro lager liggen.

AZ-trainer Arne Slot ziet de miljoenentransfer van de 21-jarige Til als een compliment voor de club en de middenvelder zelf. "Wij hebben goede spelers en die staan in de belangstelling van goede clubs", laat hij optekenen. "In dit geval is het bij Guus een transfer geworden."

Zo speelde Til donderdagavond zijn laatste wedstrijd voor AZ in de voorronde van de Europa League tegen BK Häcken, dat met 0-3 werd verslagen. De aanvoerder van de Alkmaarders werd in de 73e minuut vervangen door Jordy Clasie.