'Miljoenenstrop voor Neymar: aanvaller loopt bonussen mis door FIFA-lijst'

'Miljoenenstrop voor Neymar: aanvaller loopt bonussen mis door FIFA-lijst'

03-08-2019 08:15 Laatste update: 11:29
23

Neymar loopt een bijzondere bonusconstructie mis. De Braziliaanse aanvaller staat niet bij de tien genomineerden voor de FIFA Speler van het Jaar-award, waardoor Paris Saint-Germain een bonus van drie miljoen euro niet hoeft uit te keren.

In het contract van Neymar in Parijs staan diverse bonusconstructies en het ontvangen van drie miljoen euro als de Braziliaan genomineerd zou worden voor de prijs was daar één van, zo weet het Braziliaanse UOL Esporte te melden. Op die manier loopt de Braziliaan een miljoenenbedrag mis en is Paris Saint-Germain uiteindelijk toch nog tevreden dat Neymar een minder seizoen kende.

Daarnaast schrijft het Braziliaanse medium ook dat Neymar een extra bonus van twee miljoen euro misloopt omdat hij later terugkwam van vakantie dan verwacht. De vleugelaanvaller, die nadrukkelijk wordt gelinkt aan een terugkeer naar Barcelona, zou dus zo'n vijf miljoen euro aan bonusinkomsten hebben gemist.

Paris Saint-Germain hoopt al tijden op een oplossing voor Neymar, die het liefst zo snel mogelijk wil vertrekken uit Parijs. Als de Braziliaan nog steeds niet weg is als het seizoen in Frankrijk begint (op 11 augustus), dan is het de bedoeling dat Neymar hoe dan ook in Parijs blijft.