Berghuis wijst PSV af en blijft bij Feyenoord: 'Zeker goed nieuws, heel blij mee'

4 augustus om 14:10

De dag van de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen kon niet beter beginnen voor Feyenoord. Kort voor de aftrap tegen Sparta maakte de Rotterdamse club bekend dat Steven Berghuis zijn contract verlengt tot medio 2022. Jaap Stam is er blij mee.

"Dat is zeker goed nieuws", zegt Stam tegen FOX Sports. "We kennen allemaal de kwaliteiten van Steven. Dat heeft hij in het verleden laten zien en ook in de voorbereiding bleek dat hij enorm belangrijk voor ons is. Dus het is hartstikke mooi dat hij gaat blijven."

Berghuis stond in de concrete belangstelling van PSV, maar zal na zijn contractverlenging sowieso niet vertrekken. "Dat is zeker", bevestigt Stam, die niet verrast is door de keuze van zijn sterspeler. "We zijn altijd in gesprek gebleven. Op de training is hij altijd heel correct geweest naar mij en de spelersgroep."

"Je weet allemaal hoe het kan gaan in de voetballerij. Het kan raar lopen, ook al heb je contracten. Maar ik ben er altijd wel vanuit gegaan dat hij zou blijven", besluit de Feyenoord-trainer. "Het is hartstikke positief en we zijn er heel blij mee."