Van de Looi vindt keuze Kökcü 'jammer': "We hebben er alles aan gedaan"

4 augustus om 14:38

Erwin van de Looi baalt van het feit dat Orkun Kökcü heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Turkije. De bondscoach van Jong Oranje had graag een beroep op de talentvolle middenvelder van Feyenoord willen doen.

"Ja, het is jammer", reageert Van de Looi bij RTV Rijnmond. Hij kent Kökcü al vanaf zijn tijd als jeugdtrainer van FC Groningen. "Ik weet wat hij kan, zijn broers en ouders ken ik ook. Jammer, maar soms gaat het zo. Zulke jongens worden van alle kanten beïnvloed. Hij heeft zijn keuze gemaakt."

Van de Looi en de KNVB hebben nog wel geprobeerd Kökcü te overtuigen. "We hebben gesprekken gevoerd en hij wist dat hij er goed op stond in Nederland, omdat hij ook aanvoerder van Oranje O19 was. Maar uiteindelijk is het een beslissing die hij zelf moet nemen. Het gaat over gevoel. Soms moet je de keuze van iemand respecteren. Maar we hebben er alles aan gedaan."

Van de Looi is zondagmiddag aandachtig toeschouwer bij de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta. In De Kuip is om 14.30 uur afgetrapt.