Van Persie ziet gevecht: Hij wordt continu aangepakt vanwege zijn salaris

Van Persie ziet gevecht: "Hij wordt continu aangepakt vanwege zijn salaris"

Gepubliceerd: zondag 4 augustus 2019 om 14:58zo 04-08-2019 om 14:58

Robin van Persie leeft mee met Alexis Sánchez. De Chileense aanvaller is bij Manchester United een schim van de speler die hij was in dienst van Arsenal - en dat is ook Van Persie opgevallen. De alltime topscorer van Oranje legt de vinger op de zere plek.

"Het is een andere tijd", zegt Van Persie, die als analist van BT Sport terug is in Engeland, tegen The Telegraph. "De laatste jaren is er veel veranderd. Voetballers krijgen steeds meer te maken met fans die hun mening kunnen geven op social media. Sánchez wordt continu aangepakt vanwege zijn salaris. Het is steeds negatief en dus wordt hij ook negatief."

Van Persie zag wel een gelukkige Sánchez bij Arsenal. "Maar dat is helemaal verdwenen. Als ik het met mezelf vergelijk, is het denk ik vooral een mentale kwestie. Als je gelukkig bent, ben je vijftig procent fitter. Hij moet een manier vinden om wél weer met plezier op het veld te staan."

In 2012 maakte Van Persie zelf de overstap van Arsenal naar Manchester United. "Voor mij was het makkelijker, want ik kwam in een ploeg terecht met veel volwassen spelers: Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Carrick. Bij Arsenal was ik één van de ouderen, de aanvoerder, en bij Manchester United kon ik gewoon lol maken, omdat de andere jongens zorgden voor de rest."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws