Enthousiaste Kraay: 'Dan kan Oranje spelen met Depay, Malen en Bergwijn'

4 augustus om 16:52

Donyell Malen heeft de potentie om de nieuwe spits van het Nederlands elftal te worden. Dat vindt FOX Sports-analist Hans Kraay jr. Hij is enthousiast over de jonge PSV'er. 

Kraay vond de twintigjarige Malen zaterdagavond, tijdens FC Twente-PSV (1-1), een overtuigende indruk maken. "Mensen zullen zeggen dat-ie in de tang zat, maar hij heeft gewoon iets. Zijn eerste aanname is goed, hij beweegt door, hij zoekt diepte...Er zit zoveel drive in die jongen en hij kan in een kleine ruimte volledig opendraaien", vertelde hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. 

Mocht Malen zich als nummer 9 van PSV goed doorontwikkelen, dan wordt de voormalig speler van Arsenal en Ajax direct een optie voor Oranje, denkt Kraay. "Dan zou Ronald Koeman gered zijn, want dan kunnen we Memphis Depay op links zetten en dan hebben we een goede voorhoede met Depay, Malen en Steven Bergwijn."

Malen tekende afgelopen seizoen voor elf doelpunten namens PSV. Trainer Mark van Bommel gebruikt hem tijdens de eerste weken van het seizoen als diepste spits. Hij heeft daar de plek overgenomen van Luuk de Jong, die is verkocht aan Sevilla.