Stam teleurgesteld na hectisch debuut: 'Nee, gewoon doen, gewoon uitvoeren'

4 augustus om 17:07

Veel kansen, geschutter in de achterhoede en dankzij een treffer in de 95e minuut uiteindelijk tóch nog een puntje. Het competitiedebuut van trainer Jaap Stam bij Feyenoord verliep zondag uiterst tumultueus. Na afloop toonde hij zich voor de camera van FOX Sports kritisch. 

"Opgelucht? Teleurgesteld ben ik", zei de oefenmeester, direct na de remise (2-2) tegen Sparta in De Kuip. "We hebben mogelijkheden gehad om het zelf te beslissen. Het gaat telkens mis voor de goal, we schieten hem er niet in."

Bij beide tegentreffers maakte de achterhoede van Feyenoord geen bijster sterke indruk. "We moeten op die momenten adequater handelen. We gaan daar mee aan de slag, spelers moeten beter ingrijpen, zodat dit niet gebeurt. Vertrouwen? Nee, gewoon doen, gewoon uitvoeren."

Een aantal zaken stemde Stam tevreden. "Ik was tevreden over het aantal mogelijkheden dat we creëren. In de eerste helft en in de tweede helft krijgen we goede kansen. Je weet dat Sparta compact speelt, dan moet je geduldig blijven om er door heen te komen. Dat hebben we bij vlagen goed gedaan."