Sparta werkt mee aan transfer: 'Als Feyenoord aanklopt, voel je je vereerd'

4 augustus om 17:50

De kans is aanwezig dat Lars Veldwijk voor het sluiten van de transfermarkt vertrekt bij Sparta. De spits staat namelijk open voor een nieuw avontuur, vertelt hij zondag voor de camera van VoetbalPrimeur. Sparta is bovendien bereid om mee te werken en -denken. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

Als invaller was Veldwijk zondag in De Kuip één keer trefzeker tegen Feyenoord (2-2). Op de achtergrond 'spelen wat dingen', bevestigde de targetman na de wedstrijd, in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Sparta staat open voor een transfer, ik sta open voor een transfer. Vorig jaar hebben we dat zo afgesproken. Als er wat moois komt, dan ga ik daar naar kijken. Het moet voor Sparta goed zijn, voor mij én voor mijn familie."

Een transfer binnen Nederland ligt niet echt voor de hand, denkt Veldwijk. "Of Feyenoord moet aankloppen... Nee, binnenland zal moeilijk worden. Dus het wordt dan het buitenland, denk ik."

Feyenoord zoú misschien best een nieuwe spits kunnen gebruiken. Toch een optie wellicht? "Ik ga geen open sollicitatie doen", reageert de international van Zuid-Afrika met een grote grijns. "Maar als een topclub zich meldt, denk ik dat iedere speler daar voor openstaat. Als ze aankloppen, dan voel je je vereerd. Zullen we even naar boven toe om het rond te maken? Haha."

Bekijk hieronder het volledige interview met Veldwijk