Blind: 'Tja, dan zijn we het hele middenveld van vorig seizoen kwijt bij Ajax'

5 augustus om 06:58

Frenkie de Jong vertrok naar FC Barcelona, Lasse Schöne is op weg naar Genoa en de kans is groot dat Real Madrid erin slaagt Donny van de Beek in te lijven: Ajax moet een compleet nieuw middenveld formeren. Daley Blind reageert er nuchter op.

"Tja, dan zijn we het hele middenveld van vorig seizoen kwijt", concludeert de ervaren Amsterdammer in het Algemeen Dagblad. Blind speelt in het prille seizoen als verdedigende middenvelder. "De positie is voor mij bekend, toch is het nog wel even wennen omdat ik vorig seizoen vrijwel alleen maar als centrale verdediger heb gespeeld."

"Dan is het nu zoeken naar automatismen en ik merk dat je als middenvelder toch veel meer meters aflegt. Ik was kapot aan het einde. Toch vind ik het wel een fijne positie. En of dat binnenkort met een compleet nieuw middenveld om me heen zal zijn ten opzichte van vorig seizoen, dat zou zomaar kunnen. Dan wordt het even lastig, want het middenveld is toch de basis van je elftal. Maar ook daar zullen we mee moeten dealen en dan gaan ongetwijfeld andere spelers opstaan."

Ajax kwam in eerste Eredivisie-speelronde niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse (2-2). Blind: "Toch vond ik het niet heel slecht bij ons en we kregen genoeg open kansen om te winnen. Alleen het was nog te onwennig. Maar zo gek is dat ook niet als je naar onze voorbereiding kijkt en wanneer sommige spelers instroomden."