Droomstart bij Barça voor Frenkie de Jong: 'Niet verwacht, ik verdien het niet'

05-08-2019 07:20
21

Frenkie de Jong had zich haast geen betere start kunnen wensen bij FC Barcelona. Na zijn eerste optreden - als basisspeler - in Camp Nou werd de 22-jarige middenvelder uitgeroepen tot man of the match. Verdiend vond hij dat niet.

Barça speelde zondagavond tegen Arsenal om de Trofeu Joan Gamper, traditiegetrouw de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De Jong kreeg een basisplaats in zijn eerste thuiswedstrijd. "Maar we hebben geen goede wedstrijd gespeeld", reageert de oud-Ajacied, geciteerd door El Mundo Deportivo.

De Jong verliet het veld in de rust, bij een 0-1 achterstand, voor Sergio Busquets. Toch werd werd hij na afloop uitgeroepen tot man of the match. "Ik had het niet verwacht, want dat verdien ik niet", zegt de middenvelder onomwonden. Gevraagd naar de overeenkomsten tussen Barça en Ajax, antwoordt De Jong: "Ze spelen allebei op balbezit, maar voor de rest is alles heel anders. Ja, er zijn grote verschillen."

Barcelona won de Trofeu Joan Gamper zondagavond voor de vierde keer op rij. In de tweede helft werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 zege via Ainsley Maitland-Niles (eigen doelpunt) en Luis Suarez.